Ziua 7 – Cassis, Franta

Azi de dimineață am pornit din nou la drum. Dacă până acuma Adi zicea că îs paranoică, de acuma cred că îmi dă dreptate. Ne facem ritualul de dimineață, cu cafea, cu făcutul patului, cu toate cele și pornim. Ne luăm iarăși după Grigore și trăim din nou experiențe de neuitat alături de el, pe drumurile Franței.

În cele din urmă ajungem totuși la destinație, la campingul Les Cigales, un nume foarte inspirat și un logo și mai inpirat: o furnică. Campingul este în satul de vacanță Cassis, în promitatea orașului Marseille.

Primim spațiul 103. Ne instalăm rulota și ne pregătim de o zi calmă, relaxantă. După condusul de ieri și traumatizanta experiența cu hispanicul care știa și română. Prima parte a zilei am făcut curat în mașină și în rulotă. Am uitat să precizez zilele anterioare, dar am suferit câteva avarii gen: din greșeală Adi închide ușa de la mașină și rupe oglinda suplimentară, fără de care suntem chiori pe partea dreaptă, sau fapul că de la trepidațiile de pe limitatoarele de viteză de pe autostradă, se desface un șurub care ținea rotița din fața rulotei, așa că pierdem rotița, deosebit de utilă la manevrat rulota în camping. Dar astea sunt pierderi colaterale, minore.

Evident azi pe faza că nu aveam rotița ne-am cam chinuit să manevrăm rulota, noroc că i se face milă vechinului nostru francez și ne ajută el.

Ziua se desfășoară calm, și după ce ne terminăm lucrul, merge pe plajă. Din camping avem cm 1,5 km până pe plajă, așa că am cam văzut toată stațiunea până am ajung pe plajă. Am văzut și farul și portul, ne-am informat și legat de ce mai putem vedea.

Ne așezăm pe plajă și intrăm în apă. Ne bucurăm că suntem pe Cote d’ Azur și facem abstracție de apa destul de rece. Apa este atât de clară și marea are așa o culoare frumoasă, precum îî spune și numele, azurie. Din mare răsar niște stânci, în vârful cărora domnește un castel, care este mai mult  ruină, care al cărei farmec este deosebit.

Nu după mult timp plecăm de pe plajă, ne spălăm ochii la suveniruri și ne aprovizionăm de la un supermarket cu cele necesare. Apoi revenim în camping unde gătit spaghetti și bem martini pentru restul serii. Avem acces free la internet, așa ca imediat am să intru să vă postez pe unde am fost și ce am mai făcut. Vă pupăm dragilor și ne bucurăm că ne citiți aventurile!

This entry was posted on Friday, September 16th, 2011 at 9:00 pm and is filed under Luna de miere, Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Ziua 7 – Cassis, Franta”

 1. Senior-ul says:

  Buna copii…
  Urmaresc postarile vostre, interesante dar parca … lipseste ceva. Spre exemplu mai multe amanunte despre locurile pe care le-ati vazut (exemplu cu statuia foarte mare care a cam ramas in coada de peste…). In lus, macar un copy-past despre anumite locuri – ex: campingul vostru (http://www.lescigales.com/content/fr/notre-region/41/) s.a.m.d.
  Fotografii mai multe.
  Din calatorii, nu prea intereseaza cumparaturile la mall-uri – ci mai mult ce ati vazut si mai ales impresiile voastre despre ce ati vazut – asortate cu cateva informatii (se gasesc de obicei pe net 🙂 ) si mai ales fotografii cu acele imagini care v-au placut voua.
  Eu stiu ca lui Adi ii place muuult de figura lui ( 😀 ), dar aici ma refer la locuri asa cum le-ati “vazut” voi, nu “voi” in diverse locatii.
  Nu este un jurnal de bord, ci un jurnal de impresii.
  Nu cand ati plecat si cand ati ajuns ci impresiile de la plecare/sosire, nu numarul locului in camping ci ce este acel camping: – vecinatati, vecini, eventual evenimente interesante – sarbatori, spectacole, etc..).
  In rest, (fara aceste mici critici) imi place “despre voi” si sa va distrati cat mai bine. Sa stiti ca va urmaresc, chiar daca nu comentez.
  Cu drag,
  Dan (senior)

  • admin says:

   Luam aminte la sugestii si vom incerca sa tinem cont de ele de acum incolo. Am inceput prin a pune cate un mi album de fotografii la fiecare din zile.

   Salutari din Barcelona

Leave a Reply