Ziua 10 – Camping Barcelona – zi de odihna

Sună alarma. Acasă ne-am setat ca dimineața să sune alarma la ora 7. Ca să nu sune banal, am avut creativitatea să punem un ring ton cu un cocoș. Evident primele dăți când a sunat ne-am speriat amândoi și ne-am trezit rapid, pentru că nu știam de ce urlă un cocoș, adică la noi acasă nu prea avea de unde să apară unul. Mă rog, în timp ne-am obișnuit, așa că Adi a devenit imun, și lăsa bietul cocoș să urle până nu mai aveam nervi să îl ascult.

Suna alarma cum vă ziceam, și începe cocoșul să urle, și urla de numa, și urla de mult timp. Eu tot aștept să se ridice Adi să stingă naibii alarma până nu trezim toți vecinii. Mă enervez și îl întreb foarte supărată pe Adi când are de gând să oprească alarma. Adi îmi răspunde că nu telefonul lui face așa, ci cocoșul de afară. Mă enervez, ce cocoș să fie afară??? Când scot și eu capul din rulotă constat că e cocoșul din camping. Peste garde de noi campingul are o mini fermă, care conține ceva animăluțe, care sunt destul de zgomotoase, că de miros na, mai trecem cu vederea, că oricum în timpul zilei nu suntem acasă.

Cocoșul nu mai tace… și asta ne exasperează. Așa că vrut nevrut, ne trezim. Astăzi este o zi dedicată relaxării la mare. Așa că după tot ritualul de dimineață ne pornim spre plajă. Dar ajungem în shopping center. Și spre marea voastră surprindere, nu datorită mie, de data asta, ci datorită lui Adi, care a cam insistat să facem această drumeție. Îl lăsăm din greșeală pe Grigore acasă, așa că drumul a fost o semi-aventură. După ceva timp pierdut ărintre raioanele pline de bunătățuri, plecăm spre camping. Lăsăm ce am cumpărat și mergem în sfârșit la mare. Suntem pe Costa Brava, unde marea este încă azurie. Sunt multe pietre, este destul de stâncoasă plaja, așa că alegem să ne plimbă până pe plaja principală, unde poate va fi mai lină.

Mergem preț de 20-30 de minute, și bine am făcut că ne-am îndreptat spre zona principală, pentru că pe drum realizăm că plaja mai mică și stâncoasă e ocupată de nudiști…gay. Eu nu am o treabă cu asta, dar cred că lui Adi i-ar fi plăcut mai mult o plajă de nudiste…gay. Așa că mergem pe plaja principală, care este oricum destul de goală. Intrăm în marea nu foarte caldă. Zona este încă destul de pietroasă. Plaja nu este cu un nisip fin, ci plină de pietre, chiar bolvani. Imediat ce intri în apă, pe jos sunt multe astfel de pietre, care alunecă ușor.

Marea este destul de puternică. Valurile ei sunt violente, aduc cu ele multe pietre care te lovesc peste glezne. Totodată curent este destul de puternic, simt cu marea mă trage spre ea cu fiecare val. Cum nu prea știu înnota, aleg să stau afară. Adi înoată și se bucură de valurile ei mari. Eu mă bucur pentru el de la distanță. Stăm o perioadă pe plajă, iar eu adun scoici. Felul acesta de scoici încă nu l-am mai văzut. Sunt mai deosebite decât de am cules de prin alte zone.

În cele din urmă venim în camping ca să mâncăm și ca să stăm aici la piscină, pentru că e mai sigură decât marea. Nu stăm foarte mult pentru că și aici e rece apa. După ce mă mai stresez eu să fac câteva mișcări de înnot cică, obosesc și plecăm la rulotă. Oricum este deja târziu și se cam înnoptează. Restul serii o petrecem în rulotă, și gătim supă de fasole verde și mazăre scăzută.

Ne pregătim pentru ziua de mâine, când vrem să vedem Barcelona!

Noapte bună!

This entry was posted on Tuesday, September 20th, 2011 at 7:59 am and is filed under Luna de miere, Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply