Ziua 9 – Drumul spre Spania


Astăzi ne-am trezit foarte devreme și foarte automat, adică a îneput brusc să plouă tare. Ne-am ridicat repede din pat ca să strângem hainele de afară, pe care le lăsasem ca să se usuce. Este destul de frig și bate vântul tare. Este foarte interesnt cum ieri era atât de cald încât nu aveai aer să respiri, iar astăzi este totuși atât de frig. Începem ritualul de dimineață, pe care îl lălăim la maxim pentru că este foarte devreme, apoi ne apucăm să strângem și check out.
Îl setăm pe Grigore să de după în Spania. Vremea este din ce în ce mai rea. Ploaia se accentuează trepat într-o furtună. Circulăm încet. Oricum circulam noi destul de încet, dar acum condițiile meteo chiar cer acest lucru. Dacă vreme ține tot așa vom fi nevoiți să ne oprim un pic până se mai potolește ploaia. Nu după mult timp însă, ieșim de sub nor și afară se înseninează.

Drumul spre Spania ne-a luat întreaga zi. Adică am parcurs cam 500 km, cu mai multe opriri. Chiar dacă toată ziua s-a desfășurat pe autostradă a fost foarte frumos. Am avut timp să ne amintim toate locurile frumoase unde am fost până acuma. Până în prezent cred că mie personal cel mai mult mi-a plăcut Marsilia.Să vedem cum se prezintă și restul orșelor de acum încolo.

Pe la jumătatea distanței ce o avem de parcurs ne-am oprit să vizităm o cetate, la care accesul era de pe autostradă. Ne oprim în parcare, trecem pe sub autostradă, printr-un fel de tunel și ajungem într-o poieniță foarte frumos îngrijită, unde vedem o cetate. Este atât de frumoasă cetatea, atât de bine îngrijită. Rămânem plăcut impresionați de această cetate, răsărită ca de icăieri, semnalizată doar de un panou de pe o autostradă. Totuși este o cetate destul de mare și de frumoasă, la care a meritat din plin să ne oprim. Ne plimbăm inițial prin exteriorul el, care este mărginită de un șanț, asemeni Cetății Oradea. Forma acestei cetăți este de asemenea pentgonală. Intră pe un pod mare, pietros, între zidurile cetății. Este atât de frumos… sunt doar ziduri, dar ne transpun într-o altă lume… ne simțim ca-n medieval: Adi este cavalerul îmbrăcat în armură, care vine călare pe un cal frumos negru, iar eu îl aștept în cetate, într-o rochie mare verde, bufantă, cu multă broderie cu motive florale. Mă rog, mie îmi place să cred că într-o viață anterioară am trăit în evul mediu. Dacă aș fi trăit atunci, această cetate ar fi fost un loc de vis.

Să revenim la realitate. Plecăm super impresionați de această cetate și ascultăm sfaturile lui Grigore. Mai avem ceva până în Barcelona, așa că ne oprim în jurul prânzului ăntr-o parcare mai mare, unde rămânem să mâncăm o supă. Ne bucurăm mult de rulotă și de alegerea făcută. Îți dă o independență extraordinară. Dacă ți-e somn treaba se rezolvă repede, dacă ți-e foame la fel. Eu sunt ușor traumatizată de condusul lui Adi prin țară, când deseori e foarte obosit, dar cum mereu e pe fugă, sau mereu se grăbește, conduce până la epuizare. Acum nu mai e cazul. La primul semn de oboseală, putem trage pe dreapta și să ne relaxă linișitiți.

Continuăm în cele din urmă drumul, iar spre seara ajungem în Spania, la destinație. Cum Grigore nu știa strada pe care trebuia să ajungem i-am introdus coordonatele GPS. Aveam emoții mari, căci dacă nici strada nu o știe, oare cum ar ști el să meargă după niște coordonate? A fost cea mai bună alegere pe care am făcut-o, căci ne-a dus poate pentru prina dată exact acolo unde trebuia, fără nici cea mai mică eroare. Ajungem la Camping Barcelona și ne cazăm. Suntem obosiți, așa că după ce am intalat rulota, mâncăm ceva rapid și ne punem la somn.

Pe maine !

This entry was posted on Tuesday, September 20th, 2011 at 7:58 am and is filed under Luna de miere, Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Ziua 9 – Drumul spre Spania”

  1. Senior-ul says:

    Buna copii…
    Totusi despre ce cetate era vorba? Am inteles ca v-a placut f mult, ca era frumoasa, dar despre ce cetate vorbim acum?

  2. admin says:

    Salses se numeste cetatea care am vizitat-o. Mai multe detalii pot fi gasite pe: http://www.salses.monuments-nationaux.fr/

Leave a Reply