Ziua 11 – Descoperind Barcelona 1

Ne trezim din nou datorită cocoșului din camping, care nu uită nici în dimineața asta să dea deșteptarea. Între timp se mai aud și măgarii, al căror zgomot este de asemenea inconfundabil. Te simți ca într-o grădină zoo aici, având în vedere numărul de animale și totuși diversittea lor.

După ce se luminează de zi, ne începem și noi activitatea, și pregătirile pentru Barcelona. Ne stivuim gențile cu provizii de drum: apă, sandwichuri multe, dulciuri, energizante și alte cele. Evident, nu am mers din timp să ne rezervăm bilete pentru transportul gratis oferit de camping, așa că mergem la plesneală, nu știm dacă mai sunt locuri sau nu. Adi, ca un gentleman, mă trimite pe mine după bilete, pe care le obțin ușor, deși doamna de la recepție mă avertizează că sunt printe ultimele locuri pe care le mai are disponibile.

Drumul până în Barcelona durează aproximativ 40 de minute, și este format dintr-o succesiune de urcări și ieșiri de pe autostrăzi. Intrarea în oraș se face tot pe o autostradă, foarte frumos clădită deasupra străzilor orașului. Pe undeva ți se face pielea ca de găină când te uiți în jos și vezi la ce înalține ești, și când își dai seama că defpt viața orașului este undeva sub tine. O experiență plăcută de altfel. Autocarul ne lasă în Placa de Catalunya, care este defapt inima centrului istoric din Barcelona. În apropiere se află și un info point, unde intrăm de urgență. După ce ne super informăm, ne facem și un Barcelona Card, o pornim pe străzile orașului. Priul obiectiv pe care îl vizităm este Sagrada Familia, opera lui Gaudi. Sagrada Familia este o biserică catolică, a cărei contrucție începe în 1882 și care este coordonată de Gaudi, pe atunci un tânăr și entuziast arhitect. Următorii 40 de ani de viața sa, Gaudi și-i va dedica acestei biserici. Opera sa este o îmbinare perfectă între arhitectura modernă și natură. Fiecare element pe care aceată biserică îl adăpostește, se regăsește defapt undeva în natură. Coloanele care susțin biserică sunt asemenea unor arbori, scările spiralate dau impresia unei cochilii de melci, turnurile bisericii se aseamănă cu niște coșuri cu fructe…ceva incredibil, nimic pe lumea asta nu se nici măcar aseamană cu această creație. Nu e de mirare că se consideră a fi a 8-a minune a lumii. Rămânem plăcut impresionați de biserică și petrecem peste 5 ore între pereții acesteia. Biserica este încă în construcție, la ora actuală fiind doar 60% finalizată. Se presupune că în 2026-2030 se va termina de construit. Stăm și contemplăm, și ne plănuim următoarea vizită în Barcelona, undeva prin apropierea pensiei, când o să fim și noi ca mare masă de oameni care vizitează capitalele: pe la 55-60 de ani, cu bani, înceți, dar totuși veseli, și care au tot timpul din lume să stea și să admire totul.

Părăsim cu greu incinta bisericii, căci ceea ce am văzut atât înauntru, cât și afară, ne lasă fără de grai și parcă nu ne mai putem despind de această comoară din mijlocul Barcelonei. Suntem foarte obosiți, dar totuși nu ne oprim aici. Ne continuăm traseul spre Palatul Național și Muzeu de Artă Contemporană din Catalania. Pe drum mai descoperim și alte obiective foarte frumoase, care pe harta noastră nici măcar nu apăreau. Am urcat într-un turn al unui mall din apropierea palatului, de unde am avut o perspectivă foarte frumoasă asupra zonei, și care ne-a ajutat să ne orientăm.

Pe drum spre palat și muzeu, am trecut pe lâng două turnuri impresionante ca dimensiune și ca aspect. Avem de urct un deal, dar ne ajutăm mult de scările rulante. Pe măsură ce urcăm avem din nou vederi panoramice asupra celeilalte jumătăți de oraș. Este foarte frumos, iar atmosfera este sporită de cântăreții spanioli stradali. Ne bucurăm de după-amiaza plăcută din Barcelona, după care intrăm în muzeu. Nu le prea avem noi cu arta, dar știm să apreciem frumosul. Aici descoperim diverse tablouri a unor artiști, mai mult sau mai puțin cunoscuți. Cele mai importante au fost desigur cele ale lui Picasso, despre care nu avem multe de zis, căci nu ne-au prea impresionat. Au fost alte tablouri, ale unor artiști mai puțin renumiți, care ne-a plăcut mult mai mult. Mie mi-au plăcut în special cele în stil baroc. Stăm până târziu în muzeu, după care ne îndreptăm spre autocar. De precizat este faptul că azi toată ziua ne-am plimbat cu metroul, ne-am pierdut doar de vreo 2 ori, în rest ne-am descurcat formidabil.  Suntem o echipă super, am reușit până acum să ne orientăm prin toate locurile unde am fos și am extras maximul posibil în condițiile date din fiecare oraș.

Ajungem la autocar, și pentru următoarele 40 de minute suntem pe drum. Ajungem în camping, unde cădem la datorie…Noapte bună!

This entry was posted on Thursday, September 22nd, 2011 at 8:50 am and is filed under Luna de miere, Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply