Ziua 13 – Barcelona day 3

Ziua 13 – Barcelona day 3 -22 septembrie

Astăzi ne-am trezi chiar cel mai târziu. Așa de târziu că nici nu am apucat să mâncăm. Deși, dacă nu am ar fi fost invazia, am fi reușit. Deci, ce s-a întâmplat: peste noapte au rămas vasele nespălate și orezul cu scoici a lui Adi. Se pare că această exotică mâncare au atras până și furnicuțele, care sunt într-un număr foarte mare. Așa că toată rulota este acum vizitată de micuțele noastre prietene. Adi se fofilează repede afară și rămân eu cu furnicile pe cap. Cum nu prea tolerez eu ușor animăluțele al căror număr de picioare este mai are de patru, încep ușor să mă hiperventilez, mă cuprinde așa o mică panică, deja mă vedeam toată plină de mii de piciorușe. Așa că încep să caut cu disperare soluția împotriva gândacilor, pe care nu ezit să o folosesc. Între timp se întoarce și Adi, care a spălat vasele, pline de altfel cu furnici. Pe când ajunge el, eu sunt mândră de faptul că furnicile au fost exterminate. Adi însă se uită cu tristețe la cimitirul creat…

Fugim spre autocar, iar 40 de minute mai târziu suntem din nou în Barcelona. Last day, așa că vizităm muzeul de știință. Cum pe mine m-a terminat psihic ultimul astfel de muzeu, cel al invențiilor, nu sunt foarte entuziasmată de acest muzeul al științei, dar totuși mergem pentru că știu că lui Adi îi va plăcea. Ajungem într-o zonă destul de îndepărtată de centru, dar totuși la fel de elegantă. Ajungem la muzeu, unde este destul de interesant de intrat. Încă de la recepție ne așteaptă la ghiseu Einstein, o statuie din ceară care imită atât de bine realitatea încât te aproprii cu pași mărunți. Intrarea în muzeu constă într-o coborâre pe scara istoriei. Coborâm la propriu o scară spiralată, care în mijlocul ei are un copac, cam ca al nostru doar că muuult mai mare. La etajul -5 ajungem în preistorie, unde salutăm frumos dinozaurii. Au așa o dantură frumoasă, un colțisor de-a lor este cât cel mai mare deget de-al meu. Nu facem poză cu Rex și plecăm mai departe, în ere mai apropiate de noi.

Următoarea încăpere pe care am vizitat-o a fost legată de fizică. Aici muzeul este de asemenea foarte frumos gândit, încât ne-a solicitat la maxim. Este desfapt un muzeu cu experimente. Adică este prezentată o anumită lege a fizicii și lângă este un dispozitiv care îți demonstrează experimental legea. În unele cazuri era suficient doar să apeși pe buton, în alte cazuri trebuia să ne folosim efectiv forța sau creativitatea pentru a se produce experimentul. A fost deosebit de frumos și amuzant pentru noi, chiar dacă erau legile de bază ale fizicii și nu ceva invenții cretine. Defapt pentru mine asta a fost de mii de ori mai frumos decât muzeul de invenții de ieri.Un lucru care pe mine m-a fascinat este că aveau un telescop prin care se vedeau live imagini de pe soare. A fost extraordinar de frumos. După fizică, ne-am mutat din nou în istorie, unde am văzut relicve. Foarte frumos aici este faptul că era câteva dispozitive care arătau cum se datează și cum arheologii au lucrat la descoperirea acestora. Apoi a urmat o parte de human body, unde erau expuse proiecții despre celule și în special neuroni. În niște sticluțe cu formol era prezentată evoluția creierului.Impresionant a fost faptul că aici exista și microscop la care vedeai live celule vii. Într-o altă sală am intrat în lumea plantelor. Există sute de eprubete care conțin semințe din fiecare soi de plantă. Într-o altă sala erau expuse pietre, lângă care erau atașate lupe, cu ajutorul cărora puteai să vezi textura. Pentru geologie a fost dedicat un întreg etaj din muzeu. Tot la etaj găsim și partea de reciclare, unde sunt foarte multe experimente care te învață cum să reciclezi, dar mai ales îți explică de ce este important să reciclezi.

Un element care pe amândoi ne-a impresionat a fost acvariul. La subsolul clădirii este un acvariu foarte mare, care conține pești de toate dimensiunile, de la cei mai mici, la cei mai mari. Acvariul are și multe plante și alge, iar deaupra lui stau rățuște care spe spală, dar și alte păsări. Pășim pe sub acvariu, de unde vedem imagini în toate direcțiile și salutăm peștișorii și șerpii. După ce ieșim de sub acvariu ajungem deasupra acvariului, unde este o adevărată grădină amazoniană. A fost atât de frumos să ne plimbăm printr-o floră și faună amazoniană, și chiar o căldură amazoniană. Din câteva în câteva minute, ploua, simulând cât de poate de bine clima de la Amazon. Cel mai drăguț lucru din plimbarea prin grădină a fost faptul că suntem efectiv în mijlocul naturii, adică nu ne plimbăm pe o zonă cimentată și îngădită, ci pe o potecă de pământ cu iarbă. Animalele nu sunt captive între garduri de sârmă, ci se plimbă printre picioarele tale, și ești nevoit fie să le lași să treacă, fie să stai nemișcat ca nu cumva să se sperie de tine… nu de alta da nu prea știm cum vor reacționa și cum suntem în casa lor, mai bine jucăm după regulile lor, decât să facem cunoștință cu ceva pasăre furioasă. Noroc totuși că pitonul și crocodilul, sunt în spatele unor geamuri. La fel și termitele, care sunt într-un acvariu unde au cam devorat copăcelul pe care îl aveau la dispoziție. Pe lângă termite este prezentat și un acvariu cu furnicuțe, care defapt este o secțiune printr-un mușuroi, noi având astfel posibilitatea să privim cum își duc viața simpaticele cu multe picioare. Acest mușuroi avea etichete prin care ni se explica unde este bucătăria furnicilor, unde este creșa, unde este cimitirul și unde este spațiul de lucru. A fost fascinant să privim această lume.

La celelalte etaje, de la -3 la 0, muzeul este defapt o zonă cu clase și cu amfiteatre dedicate congreselor și nu numai.

După acest muzeu frumos, am pornit spre centru, pe jos, fără vreo direcție foarte clară. Am vizitat astfel și alte zone a Barcelonei, unde am fost mai aproape de viața reală a orașului.

Am ajuns din nou pe La Rambla, unde am intrat din nou în piață pentru a ne cumpăra cumpăra fresh-uri, fructe și ceva chestii făcut din pește. De aici am plecat în Placa Catalunya, unde am făcut popas să mâncăm. Aici am descoperit numeroși porumbei, pe care i-am hrănit și care au fost deosebit de drăguți. La inceput s-au apropiat timizi, iar mai pe urmă s-au urcat pe mine, și au mâncat direct de la mine din mână. A fost un moment foarte plăcut, m-am bucurat așa de mult de porumbei…

De aici am vizitat Arcul de Triumf și Parc de la Ciutadella. Aici am pierdut multă vreme, adică am stat să ne relaxăm , căci mai aveam cam 3 ore până pleca autobuzul. A meritat să intrăm în parc, căci este foarte frumos. Există un mamut de ciment foarte simpatic, un lac cu bărcuțe și scenă, o fântână arteziană imensă și multe poteci.

Intreg parcul este amenajat de festival, și este foarte plin de tineri. La ieșire este amenajat un spațiu unde câțiva muzicieni repetă. Chiar când am ajuns noi repetau o piesă pe care zile mai târziu încă o fredonez, atât de frumoasă a fost. Ne bucurăm de seara din parc, dar trebuie să ne îndreptăm spre autocar. 40 de minute mai târziu ajungem în camping. Adi se așează în fața calculatorului, iar eu mă pun să dorm.

Mâine ne așteaptă drumul spre Madrid…

This entry was posted on Saturday, September 24th, 2011 at 3:07 pm and is filed under Luna de miere, Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Ziua 13 – Barcelona day 3”

  1. Senior-ul says:

    Buna copii 🙂
    O poza cu vestitul cocos 😀 . Sa putem sa-l blestemam si noi de acasa 😆

Leave a Reply