Ziua 17 – Madrid

Ne-am trezit mult prea târziu pentru a mai prinde trenul de dimineață, așa că am plecat spre Madrid cu trenul de la 11:30.Am mers până la gară cu mașina, căci era destul de departe de meers pe jos, și am fi riscat să nu prindem nici următorul tren. Aici este o parcare destul de mare, care este defapt o fostă gară, adică mașinile chiar erau parcare printre șine de tren, iar unele erau chiar parcate pe o platformă de beton, lângă o macara.

Inițial am râs când am văzut unde s-au cocoțat unii, dar mai apoi am ajuns exact lângă ei. Ce ne-a plăcut mult din plimbarea cu trenul, a fost că ne-a lăsat chiar în centrul Madridului, la km 0, deoarece așa era gândită ruta trenului că intra pe linia de metrou. Până acuma nu am văzut în alt oraș așa un sistem. Stând în tren ne-am amintit și de atentatul din Madrid… dar am schimbat repede subiectul. La amiază am ajung în centrul Madridului, la Sol.

Aici am văzut una dintre statuile reprezentative pentru Madrid, mult cunoscuta statuie cu ursulețul care mănâncă din copac. Apoi am decis să mergem cât mai mult pe jos, pentru a putea vedea cât mai mult din străzile Madridului. Am mers la Palatul Regal, unde am vizitat și muzeul. Palatul în sine încă mai este folosit de mai marii politicieni când vizitează Madridul. Sunt camere foarte bogat decorate, care impresionează prin grandoare. După ce vizităm diversele camere, străbatem o imensă curte, până la sala cu armuri și armament. Aici este un adevărat muzeu, care conține cai și statui la dimensiuni reale, și înfățisează scene de luptă. Sunt chiar multe arme expuse, atât de multe încât maă plictisesc repede și ies afară. Adi se bucură de ceea ve vede și ascultă cât mai multe informații despre vestitele arme. Un lucru de care ne-a părut rău a fost că nu am putut să facem poze înăuntru, și nici nu am înțeles exact de ce.

De aici am vizitat și catedrala, iar apoi am plecat în Placa Mayor, una dintre piețele cele mai elegante din Madrid. Pe drum ne-am pierdut privirile la clădirile de pe străzi, care au o arhitectură beosebită și sunt într-o condiție foarte bună. Totodată ne-am amețit privirea în zecile de magazine de suveniruri. Este obositor, începem să resimțim zilele de plimbat pe jos ore în șir, urmate de zile de condus. Suntem obosiți, așa că mergem în Parcul Central, un parc foarte mare, care măsoară câteva hectare. Este foare frumos gândit, are multe locuri foare frumos amenajate, lacuri, străzi pe care să vând dulciuri și se cântă.După un mic popas pe unul dintre spațiile verzi, ne continuăm plimbarea. Este un parc plin de viață. Ne oprim la unul dintre lacuri, unde lume se dădea cu barca. Între timp vedem o femeie cu un copil mic, care hrănesc rățuștele. Ce ne atrage nouă atenția sunt peștii mari din apă, care efectiv se băteau cu rațele pentru bucățelele de pâine. Așa că scoate și noi un sandwich, îl facem bucăți și îl aruncăm peștilor. A fost o adevărată plăcere să vezi cu rațele și peștii duc un război pentru cucerirea mâncării. Ba chiar mai mult, în timp ce aruncam băcățele de pâine, una din bucățile aflate în aer a fost prinsă de o vrăbiuță în zbor. A fost un moment frumos, și ne-am simțit foarte bine alături de aceste animăluțe. Ne-am mai plimbat apoi o perioadă pe jos prin Madrid, după care am luat trenul înapoi.
Seara am petrecut-o cu Giulia, Vasile și Ionuț. Giulia este bucătărească, așa că ne-a invitat la o cină tradițională spaniolă la ea acasă. Ne-am bucurat foarte mult de invitația lor, și am petrecut o seară foarte frumoasă împreună și cărora le mai mulțumim încă o dată pentru dragul cu care ne-au primit.

A fost unul dintre primele momente în care am mâncat fructe de mare și pot să afirm că mi-au plăcut. Plecăm însă spre camping, pentru că ne propunem ca dis de dimineață să pornim spre casă. Seara s-a finalizat cu pregătirile pentru drum.

This entry was posted on Thursday, September 29th, 2011 at 11:33 pm and is filed under Luna de miere, Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply